Iokai shiatsu behandeling voor stress klachten door Kerstin van Wijk

Wat is Shiatsu?

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vingers’ en is een in Japan ontwikkelde vorm van manuele therapie. Net als de acupunctuur, heeft het de traditionele ­Chinese geneeskunde als basis. Er wordt op het meridiaanstelsel, de energie­banen in het lichaam, gewerkt. Met vingers, handen, maar ook elleboog, knie of voet, geef ik druk op de meridiaan zodat de energie weer vrij kan stromen en blokkades worden opgeheven. Strekkingen en rotaties behoren tot de Shiatsu-techniek. De aanraking is diep en ontspannend. Vele niveaus worden aangeraakt: spieren worden losgemaakt, emoties komen vrij of transformeren tot nieuwe gedachten en gevoelens.

Logo shiatsu-reiki Amsterdam oost

Erkend

Iokai Shiatsu is een klassieke vorm en de opleiding staat in Nederland zeer goed aan­geschreven. Voor meer informatie hierover: iokai-shiatsu.nl. Als Shiatsu-therapeut ben ik ook aangesloten bij de beroepsvereniging SVN (Shiatsu Vereniging Nederland) en geregistreerd bij de RBCZ (Register Beroepsbe­oefenaren Complementaire Zorg). Ik volg regel­matig bijscholing en ben aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg)  De meeste zorgverzekeraars vergoeden de sessies (voor een groot deel) binnen het aanvullende pakket. Het eigen risico wordt niet aangesproken. Zie hiervoor Intake & tarieven. De praktijk voldoet aan de eisen die in het kader van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) en de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) worden gesteld. Zie ook bij Privacy.

        

Cliënten over mij

Vrouw, 36 jaar, artiest/docent.
Klachten: stress, emotionele thematiek.
“Voor mij betekent shiatsu me iedere maand een uur lang helemaal ontspannen. Soms kom ik binnen met stress- of fysieke klachten. Door een gesprek en door de aanraking komen blokkades los en voel ik me weer lekker ontspannen. Ook zonder zorgen is het heerlijk om even een uurtje vrij te zijn van dagelijkse  beslommeringen en me met veel aandacht en warmte te laten verwennen. Ik ga, hoe dan ook, altijd met een goed gevoel de deur weer uit. Echt een aanrader!”

Man, 44 jaar, ondernemer.
Klachten: stress, huidklachten.
“Als ondernemer is het altijd de kunst om je eigen wereld te creëren, proactief te zijn, invloed te nemen. Shiatsu, en in breder verband de Chinese geneeskunde, past daar erg goed bij. Proactief en preventief zorgt shiatsu voor balans, rust, en ontspanning. Na een levenlang huidklachten, ben ik daar al weer meer dan 5 jaar van verlost dankzij een periode van kruidentherapie, en later shiatsu. Nu is shiatsu een onderdeel van mijn levensritme, en kom ik eens in de 3 weken met plezier bij Kerstin voor wat ik noem een totale ‘reset’ van lichaam en geest.”

Contact

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Bel 06-16026138 of mail naar: info@shiatsu-reiki.nl
Behandelingen kunnen ook ‘s avonds ingepland worden.

Shiatsu en Reiki
Kerstin van Wijk
Amsterdam

Domselaerstraat 18
1093 MA
Amsterdam Oost

Afspreken:
06-16026138
info@shiatsu-reiki.nl

Iokai Shiatsu
Registertherapeut ®
Aangesloten bij SVN
Privacyverklaring