Homepage
Iokai Shiatsu
Reiki
Intake & gesprek
Tarieven
Kerstin van Wijk
Vergoedingen

Wat is Shiatsu?

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vingers’ en is een in Japan ontwikkelde vorm van manuele therapie. Net als de acupunctuur, heeft het de traditionele Chinese geneeskunde als basis.Er wordt op het meridiaanstelsel, de energiebanen in het lichaam, gewerkt.

Met vingers, handen, maar ook elleboog, knie of voet, geef ik druk op de meridiaan zodat de energie weer vrij kan stromen en blokkades worden opgeheven. Strekkingen en rotaties behoren tot de Shiatsu-techniek. De aanraking is diep en ontspannend. Vele niveaus worden aangeraakt: spieren worden losgemaakt, emoties komen vrij of transformeren tot nieuwe gedachten en gevoelens.

Kerstin van Wijk geeft een shiatsu behandeling aan een client op futon in haar praktijk in Amsterdam oostVoor wie?

Het vrij stromen van energie heeft een zelfhelend karakter zodat tal van klachten kunnen verdwijnen of verminderen. Dit is vaak het geval bij bijvoorbeeld RSI, rugklachten, menstruatieklachten, hoofdpijn, depressie, stress, rouwverwerking, slaapstoornissen en andere psychosomatische klachten. Maar ook degenen die Shiatsu als preventie of als pure ontspanning willen gebruiken zijn van harte welkom! Shiatsu is: even tijd voor jezelf, even niets doen en omringd worden door liefdevolle aandacht.

Praktisch

De behandeling duurt meestal een uur maar het is ook mogelijk om een andere tijdsduur af te spreken (van een half uur tot anderhalf uur). Het is prettig om ruimzittende, makkelijke kleding aan te doen.

Domselaerstraat 18
bij het Oosterpark
Amsterdam Oost
06-160 261 38
Behandelingen ook 's avonds

Praktijk voor Shiatsu en Reiki therapie Kerstin van Wijk Amsterdam Oost

logo linkedin
Locatie & Contact
Impressies
Links